bułka z pradawnych odmian ziaren finedor® 50 g

Bułka z pradawnych odmian ziaren Finedor® 50 g
REF.36768-PL
5.0
Minibagietka na zakwasie orkiszowym (wyrabianym w naszych zakładach), wzbogacona unikalną mieszanką starożytnych ziaren: sezamu, słonecznika, amarantusa, komosy ryżowej czerwonej i prosa.





Bezpłatny prezent za pierwsze zapytanie
Dostawa w ciągu 3 dni.
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
OPIS
Minibagietka na zakwasie orkiszowym (wyrabianym w naszych zakładach), wzbogacona unikalną mieszanką starożytnych ziaren: sezamu, słonecznika, amarantusa, komosy ryżowej czerwonej i prosa.
ZALETY TEGO PRODUKTU
• Ta receptura powstała na bazie zakwasu orkiszowego (przodka pszenicy) i została wzbogacona o wyjątkową mieszankę starożytnych ziaren: sezamu, słonecznika, amarantusa, czerwonej komosy ryżowej i prosa
• Bogata w smak bagietka w wersji mini o lekko chrupiącej konsystencji
Opakowanie produktu

PRZECHOWYWANIE
Warunki przechowywania: Przed spożyciem przechowywać w temperaturze -18°C lub niższej. PO ROZMROŻENIU NIE ZAMRAŻAĆ PONOWNIE. Data minimalnej trwałości: 12 miesięcy
Właściwości fizyczne
Masa jednostkowa w sprzedaży: 50 g
Specyfika
Oznaczenia: Certyfikat Halal - Odpowiedni dla wegetarian - Odpowiedni dla wegan
Składniki
Składniki: mąka PSZENNA, woda, zakwas (mąka ORKISZOWA, woda), ziarna SEZAMU 4,2%, nasiona słonecznika 2,1%, ziarna amarantusa 1,2%, nasiona chia 1,2%, ziarna prosa 1,2%, ziarna komosy ryżowej czerwonej 1,2%, sól, drożdże, gluten PSZENNY, drożdże dezaktywowane, mąka PSZENNA słodowana. Może zawierać śladowe ilości: mleka, orzechów, jaj.
Proces pieczenia



Rozmrażać 20–30 min w temperaturze pokojowej

Rozgrzać piekarnik do 170 stopni

Małe ciastka – piec przez 12–15 min. / Duże ciasta – piec przez 15–18 min. - w 170 stopniach

Odstawić na 15 min. w temperaturze pokojowej


ODPOWIEDZIALNE ZAKUPY

JAKOŚĆ I INNOWACJA

OCHRONA ŚRODOWISKA

SZACUNEK DLA KOBIET I MĘŻCZYZN
TASTING REQUEST
Jeżeli chcesz skosztować naszych produktów, skontaktuj się z nami.